Trésor Mode steunt een goed doel door de kleding die klanten doneren in te zamelen.

Wij hebben gespaard voor het adopteren van een zieke zeehond bij  zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen. Deze adoptie kost 500 euro. Daarvan wordt een zeehond 2 tot 3 maanden volledig verzorgd en weer uitgezet in zee.

De adoptie is inmiddels rond en Trésor Mode heeft  zeehondje Moos geadopteerd! Zijn geschatte leeftijd bij binnenkomst op 25 juni jl.  is 6 dagen. Moos is gevonden op Schiermonnikoog. Zijn gewicht was 9,4 kilogram. Moos is een pup van de Gewone Zeehond die tijdens de zoogperiode zijn moeder is kwijtgeraakt. Gewone zeehonden worden geboren in juni. Het jong van de gewone zeehong wordt 4 weken gezoogd. Zeehondenpups zijn de eerste weken van hun leven volledig afhankelijk van hun moeder. Een zeehondenmoeder past heel goed op haar jong, maar door storm of een verstoring kan er paniek ontstaan waardoor alle dieren in verschillende richtingen wegvluchten. Door de sterke stromingen kunnen moeder en jong dan van elkaar gescheiden raken, De moeder blijft vaak dagenlang tevergeefs zoeken. Deze zogenoemde huilers zijn niet ziek, maar kan zonder hulp niet overleven.Direct bij binnenkomst is Moos in een quarantaine-unit gelegd waar hij de eerste weken zal verblijven en worden verzorgd. Hij krijgt vispap gevoerd met een sonde maar zal gauw stukjes vis gaan eten. Naar verwachting zal Moos 2 tot 3 maanden in de creche verblijven. 
Dankzij de klanten van Trésor Mode die het goede doel hebben gesteund, zal Moos straks weer veilig terugkeren in zee!

Hartelijk bedankt hiervoor!!

Via deze pagina kunt u op de hoogte blijven van het wel en wee van Moos.

Nieuwsupdate september 2013
Het gaat uitstekend met Moos want hij zwemt nu in een groot buitenbad, Het Meeuwenbad, samen met andere zeehonden. Moos eet zijn vis zelfstandig en hij weegt nu 30,6 kilogram.
Moos zit in de laatste fase van de verzorging waarbij het er om gaat dat hij goed eet zodat hij flink aangesterkt weer terug kan naar zee.
Wij verwachten dat Moos niet lang meer in de crèche zal zijn.
Nieuwsupdate oktober 2013
Inmiddels is Moos terug in zee.